HVORDAN LUGTER SKIMMELSVAMP - SÅDAN OPDAGER DU DET

Hvordan lugter skimmelsvamp, og hvordan opdager man det, hvis boligen er ramt af det? Det kan være sundhedsskadeligt at bo i et hjem, der er ramt, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan du spotter det.

Hvordan lugter skimmelsvamp i en bolig?

Det kan være svært at sige præcist, hvordan skimmelsvamp lugter. Ofte beskrives det som en jordslået eller muggen lugt. Det kan generelt sammenlignes med den lugt, som der ofte er i en gammel fugtig kælder, eller den lugt vasketøj kan have, hvis det er blevet lagt sammen før det var helt tørt.
 
Det er ikke ens betydende med, at der er skimmelsvamp i din bolig, hvis den lugter jordslået eller muggent. Dette kan nemlig også skyldes mange andre ting. Det er dog stadig en god idé at kontakte en byggerådgiver hos MP Byggesagkyndig, hvor vi er specialister i at tjekke efter fugt og skimmelsvamp.

Kan man spotte det ud fra hvordan skimmelsvamp lugter?

Det kan være vanskeligt selv at spotte skimmelsvampen, og især hvis man kun går ud fra, hvordan skimmelsvamp lugter. Ofte opdager man det på grund af misfarvninger eller lodden belægning på det ramte område. Det kan også være, at man oplever allergilignende symptomer over en periode, som kan være forårsaget af et udbrud i boligen.
 
Disse symptomer vil ofte være kløende øjne og næse, nysen, hovedpine og træthed, men kan komme i mange forskellige variationer.
 
Læs mere om hvordan du fjerner skimmelsvamp her. 

Få bugt med fugten

Hos MP Byggesagkyndig er vi specialiseret i at finde fugt og skimmelsvamp. Her arbejder vi altid på at finde årsagen til udbruddet, så vi kan sørge for, at det ikke sker igen. Mange henvender sig fordi de lugter skimmelsvamp eller har spottet nogle fugtpletter på deres vægge.
 
Her kommer vi ud og laver en inspektion af boligen, hvor vi laver en grundig fugtmåling i konstruktionen. Bagefter hjælper vi dig med, hvordan du får bugt med fugten, så problemet ikke opstår igen.

Hvem er vi?

Hos MP Byggesagkyndig tilbyder vi professionel byggesagkyndig rådgivning. Vi kan hjælpe med alt fra køberådgivning til renovering og ombygning. Du skal derfor ikke tøve med at kontakte os, skulle du have spørgsmål i forbindelse med dit boligprojekt.
 
Hos os er vores kunder altid højeste prioritet, hvor det er vigtigt for os at have en god kommunikation under hele forløbet. Vi tilbyder derudover også prismatch, så vi kan garantere, at du altid får den bedste pris.
 
Her kommer vi ud og laver en inspektion af boligen, hvor vi laver en grundig fugtmåling i konstruktionen. Bagefter hjælper vi dig med, hvordan du får bugt med fugten, så problemet ikke opstår igen.

Vi er klar til at hjælpe med dit næste byggeprojekt som din kompetente byggesagkyndig og byggerådgiver. Indhent et gratis og uforpligtende tilbud i dag.

Bygningstilsyn: Sikkerhed og kontrol under byggeri