Beskikket byggesagkyndig - Din rådgiver ved byggetilsyn

Hvad er en beskikket byggesagkyndig, og hvilke opgaver påtager de sig? Overordnet vil opgaverne bestå af udarbejdelse af tilstandsrapporter, energimærkninger og skabe et overblik over ejendommens tilstand. Hos MP Byggesagkyndig kan vi være din faglige og uvildige hjælp.

Hvad er en beskikket byggesagkyndig?

En beskikket byggesagkyndig er en person, ofte en ingeniør, bygningskonstruktør eller arkitekt, der er blevet beskikket af Sikkerhedsstyrelsen, til at kunne udarbejde tilstandsrapporter for ejendomme og bygninger.

Med en grunduddannelse i reglerne for bygningsgennemgang, vil en beskikket byggesagkyndig kunne hjælpe med både gennemgang af elinstallationsrapporter, tilstandsrapporter, energimærkning af boliger, samt skabe et generelt overblik over en ejendoms tilstand.

Skal vi bistå dig i gennemgangen af en bygnings tilstand? Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder.

MP Byggesagkyndig som din ekspert

Hos MP Byggesagkyndig kan du få hjælp til flere forskellige sager. Vi tilbyder forskellige ydelser i forbindelse med gennemgang af bygninger:

Ydelser:

Foruden dette, tilser en beskikket byggesagkyndig også fugtskader og skimmelsvamp, og vi laver syn og skøn heraf. Skal du i gang med at renovere eller købe en ejendom, så kan du således bruge os som din sparringspartner og ekspert.

Dét gennemgår en beskikket ekspert

Som nævnt, kan en beskikket byggesagkyndig hjælpe med flere forskellige opgaver, som minder meget om de opgaver en byggesagkyndig har. Hos os, arbejder vi meget med gennemgang af tilstandsrapporter, hvortil det er vigtigt at have styr på de tre bestanddele af rapporten.

Herunder gælder nemlig den byggesagkyndiges resultater af eftersynet på bygningen og de karakterer, som de enkelte bygningsdele får, samt dine bemærkninger der kommer fra ejeren af ejendommen. Desuden er både bygningskonstruktion og oplysninger om ejerskifteforsikring vigtig for en tilstandsrapport. Derfor ser vores eksperter og dette igennem.

Har du en opgave, du behøver hjælp til, kan en byggesagkyndig hos os assistere ved din sag. Vi rådgiver dig, så du får et informeret grundlag.

Energimærkning af en beskikket byggesagkyndi

I Danmark er det et krav, at alle boliger, der skal sælges, har et energimærke. Energimærket er en samlet vurdering af boligens tilstand fra A til G, hvor A er det bedste. En beskikket byggesagkyndig kan udarbejde et energimærke til din bolig og hjælpe dig med at få et overblik over boligens energiforbrug.
 
I dag kigger mange efter en bolig, der er så energivenlig som mulig, da der er mange besparelser at hente i et godt energiøkonomisk hus. Energimærket kan blandt andet indikere, hvor meget det vil koste at opvarme boligen, og hvor effektivt huset holder på varmen. Det er derfor godt at have fokus på det, når man skal købe et hus eller en lejlighed og gerne på sigt vil spare nogle penge.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport kan uarbejdes af en beskikket byggesagkyndig, og er en vurdering af boligens tilstand. Her kigger vi blandt andet efter fejl og mangler, som kan nedsætte værdien af boligen. Selvom det ikke er lovpligtigt at lave en tilstandsrapport i dag, så er det en sikkerhed for køberne, og der er derfor ikke mange, som ønsker at købe et hus i dag uden først at se en tilstandsrapport.
 
En tilstandsrapport er derfor ofte en af de vigtigste dokumenter i forbindelse med køb af boligen. Det er derfor en god idé som køber at sikre sig, at der er blevet lavet en tilstandsrapport over huset, eller lejlighedens tilstand, inden man køber det. På den måde er man bedre stillet i forhold til at undgå fremtidige problemstillinger med ejendommen. Derudover er det også et krav, hvis du skal have en ejerskifteforsikring.

Hvordan bliver man beskikket byggesagkyndig?

For at blive beskikket byggesagkyndig skal man enten være uddannet bygningskonstruktør, arkitekt eller bygningsingeniør. Hertil skal man inden for de seneste 10 år have mindst 5 års dokumenteret relevant erhvervserfaringen. Med titlen som beskikket byggesagkyndig kommer også mere ansvar, da man selv hæfter for eventuelle fejl i en tilstandsrapport eller anden vurdering.

Brug for hjælp til køberrådgivning?

Hos MP Byggesagkyndig har vi et stort udvalg af ydelser, som kan hjælpe dig med dit boligprojekt, hvad end det omhandler renovering, ombygning eller noget helt tredje. Står du og skal købe et hus, kan det være en god idé at få køberrådgivning. Her sørger vi for at tjekke både bolig og tilstandsrapport, så vi kan spotte eventuelle mangler eller fejl ved boligen. På den måde kan du skrive under på købet med ro i maven om, at en professionel har tjekket din kommende bolig.

Kontakt os

Har du brug hjælp til et boligprojekt, står vores eksperter klar til at bistå din opgave. Du kan både fange os gennem vores kontaktformular, såvel som at fange os på telefon +45 48 80 78 88, eller per mail: info@mpbyggesagkyndig.dk.

Læs også mere om byggesagkyndig i Nordjylland her.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Bygningstilsyn: Sikkerhed og kontrol under byggeri