Hvordan bliver man byggesagkyndig - Forhold og uddannelse

Hvordan bliver man byggesagkyndig, hvilke krav stilles der til dig, hvilke forhold skal man overholde, og hvordan er uddannelse og kursus opbygget? Bliv klogere på alt dette og meget mere lige her, hvor vi gennemgår alt det, du bør vide, hvis du vil være beskikket bygningssagkyndig.

Hvad er en byggesagkyndig?

For at vide, hvordan man bliver byggesagkyndig, er det også nødvendigt at vide, hvad en sådan kan, og hvad der kræves for at blive uddannet til det.

En byggesagkyndig, også ofte kaldet, en beskikket bygningssagkyndig, er en professionel fagperson, der arbejder med tilstandsrapporter for bygninger i byggebranchen. Dette gælder både udformning og vurdering.

En tilstandsrapport omfatter en beskrivelse af en bygnings stand og dækker eventuelle skader eller mangler på en bygning. Her er det den byggesagkyndiges ansvar at lave en vurdering af bygningens stand, både i forhold til beboerne, men også overfor ejerne.

Hos MP Byggesagkyndig har vi erfarne bygningskonstruktører, som er top trænet i at finde fugt i konstruktioner eller andre eventuelle fejl i byggeprocessen. Se mere om, hvilke ydelser vi tilbyder, og hvad vi kan hjælpe dig med.

Hvordan bliver man byggesagkyndig?

Hvordan bliver man byggesagkyndig? For at blive byggesagkyndig stilles der nogle specifikke krav, som skal efterleves, for at kunne blive uddannet.

Disse krav omfatter blandt andet:

Boliginspektion: Omhyggelig vurdering af boligers tilstand

Uddannelse inden for arkitektur, bygningskonstruktion eller bygningsingeniør

Boliginspektion: Omhyggelig vurdering af boligers tilstand

5 års relevant erhvervserfaring

Boliginspektion: Omhyggelig vurdering af boligers tilstand

Bestået optagelseskursus for beskikkede bygningssagkyndige

Boliginspektion: Omhyggelig vurdering af boligers tilstand

Momsregistrering af dig, som person, eller af den virksomhed, du arbejder i en ansvarsforsikring

Boliginspektion: Omhyggelig vurdering af boligers tilstand

En gæld på mindre end 100.000 kr. til det offentlige

Kan du efterleve disse krav, har du mulighed for at blive optaget på kurset, der varer 4 dage, hos virk.dk.

Sådan søger du ind på uddannelsen

Vil du gerne søge optagelse på uddannelsen for byggesagkyndige, gøres dette ved først at søge om godkendelse til optagelseskurset. Dette gør du på virk.dk, der sender din ansøgning videre til Sikkerhedsstyrelsen, som vurderer dine kvalifikationer.

Bliver du godkendt til optagelse, får du tilsendt et godkendelsesbrev fra Sikkerhedsstyrelsen og optag på denne uddannelse til byggesagkyndig. Her vil det fremgå, hvordan man tilmelder sig det næste optagelseskursus. Inden kursusstart modtager du information om uddannelse og praktiske detaljer.

Hvordan man bliver byggesagkyndig gennemgås således på kurset, hvor du vil gennemgå en skriftlig eksamen med udgangspunkt i alment kendskab til bygningsreglementet, SBI-anvisninger og eventuelt BYG-Erfa. Derfor forventes det, at du har læst Håndbog for beskikkede bygningssagkyndige, samt lovgivning herom. Vores gode venner fra Marketing Eksperten dykker også ned i dette emne.

FAQ

Hvor lang tid tager det at blive byggesagkyndig?

Der er forskellige uddannelser, som man kan tage for at blive byggesagkyndig. Ofte kræver det mindst 3 års uddannelse.

Lønnen varierer meget i forhold til opgaver, virksomheder mm. Dertil kan der også være forskel på, om man arbejder for en privat eller offentlig virksomhed.

For at blive byggesagkyndig skal du enten være bygningskonstruktør, ingeniør eller arkitekt samt have fem års relevant erhvervserfaring.

En byggesagkyndig kan lave mange forskellige ting. Heraf alt fra planlægning af byggeri til boligtjek. Der er derfor en stor variation på opgaverne som byggesagkyndig.

Vi er klar til at hjælpe med dit næste byggeprojekt som din kompetente byggesagkyndig og byggerådgiver. Indhent et gratis og uforpligtende tilbud i dag.

Bygningstilsyn: Sikkerhed og kontrol under byggeri